Wersje językowe
Bezpieczne zakupy
Producenci
Rzetelna Firma
Woda Żywa Woda Martwa 0
Woda Żywa Woda Martwa

Woda żywa i woda martwa.

W 1985 r. w Taszkiencie w Instytucie Złóż Naftowych wykonując doświadczenia nad elektrolizą wody przez przypadek odkryto dwa typy wody - wodę kwaśną i alkaliczną. Wodę alkaliczną nazwano wodą żywą natomiast wodę kwaśną - wodą martwą.
W następnej kolejności rozpoczęto czynności naukowe podczas których dokonano dużej ilości doświadczeń na obu roztworach. Najsłynniejszym spośród tych propozycji była próba wyhodowania bawełny. Podlewana wodą martwą - nie wzrastała. Przy podlewaniu gleby wodą alkaliczną roślina rozpoczęła błyskawicznie rosnąć a, także zakwitać. Rozpoczęto także nawadniać wodą zioła. Okazało się, iż rosły rychlej, były dorodniejsze jak również wytrzymałe na choroby. Robotnicy z największą przyjemnością spożywali tą wodę a także przemywali okaleczenia dłoni. Ponieważ woda była zbierana do ogromnej kadzi, zaś było gorąco, toteż niektóre osoby kąpały się w tejże wodzie w celu ochłody. Wtenczas okazało się, iż ci którzy chorowali na egzemę prędko wracali do zdrowia.
Aktualnie w wybranych ośrodkach medycznych rozpoczęto doświadczenia z wodą. Efekty są zaskakujące. Jednakże takowa metoda uzdrawiania nie wydaje się być dopuszczana przez medycynę konwencjonalną. Eksperci radzą pić bądź nacierać się wodą martwą i żywą zależnie od dolegliwości. Jednakże nie każda woda jest dla ciebie dobra

 

 

Woda żywa


Woda żywa posiada odczyn zasadowy, pH 7,5 - 10. Wytwarzana jest za pośrednictwem elektrycznych jonizatorów bądź we wkładach filtracyjnych BIOCERA  posiadających naturalne złoża mineralne jak: Turmailn, Zeolit, Hametyt, Kwarc . Cechuje się białawą, mleczną barwą a, także odczynem pH przekraczającym 10. W wodzie tworzą się wodorotlenki, które będą odpowiedzialne za powstawanie nalotu a także zmętnienie. Woda posiada specyficzny mydlany posmak i aromat. Przytłaczająca większość wód butelkowanych zawiera pH ok.7, tak neutralny odczyn nie oddziałuje znamiennie na wyrównanie pułapu zasadowości krwi, toteż na rynku znalazły się wody zasadowe.
Prawidłowe spożywanie tak znakomitej wody wspiera gospodarkę kwasowo-zasadową, wobec tego produkt tenże rekomendowany jest osobom borykającym się z zakwaszeniem organizmu. Możesz dodatkowo zerknąć do Biblii i dowiedzieć się, co tam jest napisane o żywej wodzie. W Księdze Jana: „Kiedy Woda Żywa weszła do mętnej wody, Woda Żywa rozpaczała i płakała”. Na tę ziemię położono wodę, żeby ożywić życie, a my ją skażamy czyniąc tym, co życie zabiera. Formacje cząsteczek wody żywej są 2 razy mniejsze od cząsteczek normalnej wody pitnej. Dlatego też Woda Żywa bez trudu dostaje się przez błony komórkowe bezpośrednio uczestnicząc w procesach życiowych. Organizm nie musi zatem tracić dodatkowej energii na zmianę struktury wody. 

Woda żywa okazuje się być uważana za wodę, która to przenosi energię siły życiowej.

Sądzi się, iż posiada 5 fundamentalnych właściwości:

~ Silny ujemny ładunek energii życiowej

~ Obfitość minerałów alkalicznych, choćby takich jak wapń, magnez i pozostałe minerały śladowe

~ Jest czysta, niezanieczyszczona chemikaliami, szkodliwymi bakteriami czy też pozostałymi biologicznymi zanieczyszczeniami

~ Dwukrotnie mniejsze skupione cząsteczki wody

~ Duże właściwości przeciwutleniające wynikające z znacznej dostępności elektronów  

 

 

Woda martwa


Woda martwa posiada odczyn kwaśny poniżej 7, jednakże woda martwa wytwarzana przy użyciu jonizacji (w zakresie anodowym) ma najczęściej pH w obrębie 2 - 4. Woda poniższa zawiera mocny zapach chloru, ma bąbelki gazu, jest klarowna i ma kwaśny posmak. Przy piciu wody kwaśnej zakwasiłoby się środowisko wewnętrzne organizmu. Dlatego woda kwaśna używana jest głównie do użytku zewnętrznego. W wodzie kwaśnej powstają silne utleniacze: rodniki chlorowe - dwutlenek chloru, kwas nadchlorowy oraz rodniki tlenowe - tlen atomowy, ozon, nadtlenek wodoru. Bardzo wysoki dodatni potencjał utleniania opisuje zdolność mocnych utleniaczy do zabierania elektronów z ciał obcych, znajdujących się w organizmie. Im wyższa jest wartość potencjału tym silniejszy jest efekt utleniania. Podczas utleniania bakterii podstawowe ich funkcje życiowe zostają zakłócone i bakterie giną. Woda kwaśna likwidując bakterie zabiera im brakujące elektrony i tlen. Woda kwaśna zabija tylko mikroorganizmy chorobotwórcze. Dlatego np. chorując na zapalenie migdałków, kwaśną wodą należy płukać gardło, w razie chorób skóry nałożyć tampon, a w przypadku chorób zakaźnych pić wodę kwaśną w małych ilościach.       


Jakim sposobem powstaje woda żywa i martwa?


Wskazane jest wykorzystywać elektrolizę ażeby osiągnąć wodę żywą i martwą. W trakcie przebiegu elektrolizy zachodzą reakcje chemiczne a w osobnych zasobnikach występują oba typy wody. Urządzenie do wytwarzania takowego procesu możemy zakupić w sklepach internetowych. Aktualnie na rynku polskim są preferowane specjalistyczne urządzenia do użytku domowego – jonizatory, które służą do bezpiecznego uzyskiwania wody jonizowanej alkalicznej, kwaśnej i srebrnej. Najbardziej naturalnym sposobem wytworzenia wody żywej są wkłady do filtrów odwróconej osmozy koreańskiej firmy BIOCERA.

  

BIOCERA posiada: naturalne minerały i przeciwutleniacze

  • Wytwarza: Wodór alkaliczny

  • Zwiększa: pH wody ( 9,5 )

  • Generuje: żywą wodę dzięki automatycznej terapii

  • Podwyższa stężenie tlenu

  • BIOCERA: lider na rynku wodoru alkalicznego, uzyskała pierwszy na świecie znak NSF na ceramicznych kulkach aktywowanych wodą

  • Najlepsze firmy zajmujące się oczyszczaniem wody używają wyłącznie wkładów Biocera w Stanach Zjednoczonych, Europie, Azji i Rosji

  • Biocera dąży do naturalnej zasady naturalnej wody źródlanej z równowagą pH jak w yin i yang; anion i kation; alkaliczny i kwasowy; utlenianie i redukcja (przeciwutleniacze)

Dane techniczne:

    • Wymiary wkładu: 11" x 2,5"

    • Przyłącza: 2x 1/4" 

    • pH wody: 8.0 ~ 9.5

    • Żywotność: do 6000 litrów

    • ORP wody: -50 ~ -600 mV

    • Aktywny wodór: powyżej 100ppb~

    • Minerały: Magnez (Mg), Sód (Na), Potas (K), Wapń (Ca)

 

 

Wykorzystanie zdrowotne wody żywej i martwej


Woda żywa (zasadowa) jest w stanie polepszyć trawienie, likwiduje zaparcia, dodaje energii ( tlen i wodór aktywny ), zwalcza wrzody żołądka i dwunastnicy, przyspiesza zabliźnianie ran a także uśmierza choroby alergiczne. Woda tego rodzaju zwiększa ciśnienie krwi. Jest rekomendowana w stanie wszechstronnego osłabienia i wyczerpania. Woda martwa (kwasowa) wedle źródeł opisujących jej funkcjonowanie jest: bakteriobójcza, ma oddziaływanie przeciwgrzybiczne, przeciwobrzękowe i przeciwzapalne. Opóźnia procesy starzenia, obniża ciśnienie tętnicze, koi system nerwowy i pielęgnuje skórę. Wodę martwą i żywą wykorzystuje się w rozmaitych stężeniach, przez różny czas w sytuacji dolegliwości choćby takich jak: angina, depresja, problemy z ciśnieniem krwi, bóle głowy, bóle menstruacyjne, zapalenia gardła, bóle zębów, stany lękowe, zapalenie pęcherza moczowego, grypa, hemoroidy, problemy układu pokarmowego, liszaje, obrzęki, oparzenia, bóle stawowe, trądzik, żylaki, problemy z odżywianiem i brakiem minerałów.


Lecznicza woda.

Żywa i martwa woda gwarancją zdrowia i długowieczności.

 

 

Woda znakomicie gasi pragnienie i jest nieodzowna do życia. Czy zdajesz sobie sprawę, że przez jej picie jesteś w stanie również wesprzeć leczenie rozmaitych schorzeń? Dr Dina Aschbach w swej książce pokazuje, jak w nieskomplikowany sposób walczyć ze stanami zapalnymi, infekcjami i zapobiegać chorobom. Z publikacji możesz się dowiedzieć również, dlaczego masz możliwość dożyć aż 122 lat.
Poznasz także sposób na przygotowanie dla siebie wody żywej albo martwej, które mają rozmaite cechy. Osoby borykające się z problemem nadwagi ostatecznie uzyskają odpowiedź na pytanie, czy szczupli faktycznie żyją dłużej. Dzięki lekturze książki poznasz receptę na ochronę przed napromieniowaniem i zachorowaniem na raka. Dowiesz się także, jakim sposobem wspomóc leczenie nowotworów, delikatnych zmian w piersiach, cukrzycy, gruczolaka prostaty i nadciśnienia.
Zaznajomisz się też z przepisem na eliksir młodości, walkę z zakwaszeniem organizmu i rodzaje jonizatorów - aparatów do przygotowania wody o zmienionym potencjale redoks. Przetestuj, jaką wodę powinieneś pić, aby być zdrowym.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl