Wersje językowe
Producenci
Polityka prywatności

Polityka prywatności

§1.

Niniejsza polityka prywatności E-sklepu posiada rys informacyjny, co znaczy iż nie jest ona podstawą obowiązków na rzecz Usługobiorców bądź Klientów Sklepu Internetowego AMEX WATER FILTER.

§2.

Administratorem danych osobowych zbieranych za pomocą Sklepu Internetowego AMEX WATER FILTER jest EKOART SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ z siedzibą w Gorzowie Wielkopolskim wpisanego do Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy w/dla Zielonej Górze, VIII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS 638567, o kapitale zakładowym 5.000 zł, NIP 5993189174, REGON 365463533, adres poczty elektronicznej: amexwater@gmail.com, zwany dalej „Administratorem” jak również będąca równocześnie Usługodawcą Sklepu Internetowego i Sprzedawcą.

 §3.

Dane osobowe Usługobiorców a, także Klientów są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 ze zm.) (zwana dalej: Ustawą o ochronie danych osobowych) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

§4.

Administrator dokłada wyjątkowej staranności dla chronienia interesów osób, których informacje dotyczą, a między innymi gwarantuje, iż gromadzone przez niego dane będą przetwarzane zgodnie z prawem; gromadzone dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów a, także niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; merytorycznie właściwe i odpowiednie w stosunku do celów, w jakich będą przetwarzane a także gromadzone w postaci umożliwiającej identyfikację osób, jakich dotyczą, nie więcej aniżeli jest to wymagane aż do uzyskania celu przetwarzania.


§5.

Cel a, także zakres gromadzenia  informacji oraz odbiorcy informacji

 

Każdorazowo zamiar, zasięg oraz odbiorcy danych przetwarzanych za sprawą Administratora powstaje z działań podejmowanych przez Usługobiorcę bądź Konsumenta w Sklepie Internetowym. Konsument podczas składania Zamówienia wybiera przesyłkę kurierską, to jego dane osobowe zostaną przetwarzane w celu zawarcia i zrealizowania Umowy Sprzedaży a, także będą udostępniane przewoźnikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.

 1. Ewentualne plany gromadzenia danych osobowych Usługobiorców bądź Klientów przez Administratora:

- zawarcie a, także wykonanie Warunków umownych Sprzedaży bądź umowy o świadczenie Usługi Cyfrowej (np. Konto )

2. Ewentualni nabywcy danych osobowych Kontrahentów Sklepu Internetowego:

- w sytuacji Klienta, który to korzysta w Sklepie Internetowym ze spobobów dostawy paczką kurierską, Administrator udostępnia zebrane informacje osobowe Klienta wybranemu przewoźnikowi bądź pośrednikowi realizującemu przesyłki na zamówienie Administratora.

- w sytuacji Klienta, który to korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu płatności elektronicznych albo kartą płatniczą Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, wybranemu podmiotowi obsługującemu wyżej wymienione płatności w Sklepie Internetowym.

- w sytuacji Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze rodzaju płatności w programie ratalnym, Administrator udostępnia zebrane informacje osobowe Klienta wybranemu kredytodawcy obsługującemu wyżej wymienione płatności w Sklepie Internetowym.

 3. Administrator ma możliwość przetwarzać następujące dane osobowe Usługobiorców bądź Klientów , którzy korzystają ze Sklepu Internetowego: imię a, także nazwisko, adres poczty elektronicznej, numer telefonu, adres dostawy (ulica, nr domu, nr lokalu, kod pocztowy, miejscowość, kraj), adres zamieszkania (prowadzenia działalności gospodarczej, siedziby (jeśli jest różny aniżeli adres dostawy). W przypadku Usługobiorców bądź Klientów nie będących nabywcami Administrator ma możliwość przetwarzać dodatkowo nazwę firmy a także numer identyfikacji podatkowej (NIP) Usługobiorcy bądź Klienta.

 4. Podanie danych osobowych, o jakich mowa w punktach powyżej może okazać się konieczne do zawarcia a także zrealizowania Umowy Sprzedaży bądź umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej w Sklepie Internetowym. Każdorazowo zasięg koniecznych do zawarcia umowy danych zdefiniowany jest uprzednio na stronie Sklepu Internetowego a także w Regulaminie Sklepu Internetowego.

 

Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
AMEX WATER FILTER używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

 


 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl